CAT
  • ESP
  • CAT
  • ENG
  • FRA

Xampinyó, tàrtara i pernil ibèric

Recepta Xampinyó, tàrtara i pernil ibèric

INGREDIENTS PER A 10 PERSONES:

Xampinyons grans: 10u
Formatge d’untar: 250g
Pernil ibèric: 360g
Ceba: 1,25u
Oli OVE (oli d’oliva verge extra): 125g
Farina: 125g
Pa ratllat: 125g
Ous: 5u
Julivert: 25g
Maionesa: 175g
Tàperes: 12,5g
Cogombres: 25g
Mostassa: 12,5g

 

ELABORACIÓ:

Retirem els peus i barrets dels xampinyons. Un cop els hem retirat, els traiem la pell.

Apartem els barrets i piquem la mitja ceba.

En una paella i a foc mig amb l’oli d’oliva verge extra, sofregim la ceba.

Mentre, tallem en daus el pernil ibèric i piquem els peus dels xampinyons.

Un cop hem sofregit la ceba, afegim els peus dels xampinyons i els deixem al foc uns 3 minuts.

Per últim, afegim el pernil ibèric només un moment, perquè no ens deixi massa fort de gust el plat. Ho conservem en fred fins que perdi la temperatura.

Un cop el saltejat està fred i escorregut, el barregem amb el formatge i fem un farcit per omplir els barrets dels xampinyons.

Tot seguit, empanem els xampinyons i els fregim.

Per a la tàrtara, coem un ous durant 8 minuts. El piquem en talls no massa petits. Fem el mateix amb els cogombres. Les tàperes les deixem senceres i el julivert el tallem petit. Barregem tot el que hem tallat amb la maionesa i la mostassa i salsem els barrets de xampinyó farcits i fregits amb la salsa tàrtara.