CAT
  • ESP
  • CAT
  • ENG
  • FRA

Salmó i arròs negre

Recepta Salmó i arròs negre

INGREDIENTS PER A 10 PERSONES:

Llom de salmó: 10 peces de 150g
Arròs bomba: 500g
Tinta de calamar: 100g
Fumet: 16,25l
Camamilla: 300g
Ceba: 2u i mitja
Pèsols: 200g
Salsa d’all: 200g
Oli d’OVE (oli d’oliva verge extra): 200g
Sal grossa: 25g
Sal en escates: 20g
Anet fresc: 2 branquetes i mitja

 

ELABORACIÓ:

Primer de tot piquem en brunoise (a daus) la ceba i la sofregim a foc mig amb l’oli d’OVE. Un cop daurada, hi afegim els pèsols i ho cuinem 2 minuts més. Tot seguit hi afegim la camamilla i deixem que redueixi.

Per una altra banda posem a bullir el fumet amb 45 grams de tinta.

Ara que el fons del plat ja està llest i el fumet està a punt, hi afegim l’arròs i l’enrossim. Quan l’arròs estigui brillant i nacrat, hi anem afegint poc a poc el fumet: l’arròs ens ho anirà demanant.

Quan faltin 2 minuts per al punt de cocció afegim els 25 grams de tinta que ens queden i la sal grossa. En aquest moment deixem reposar l’arròs durant 4 o 5 minuts.

Mentre l’arròs s’acaba de cuinar, fornegem els lloms de salmó amb el forn preescalfat a 190º, amb un pessic d’oli d’OVE i de sal durant 6 minuts més.

A l’hora d’emplatar, posem una base d’arròs negre. A sobre, hi posem el llom de salmó amb l’anet fresc sense les fulles i triturat i una cullerada de salsa d’all. Acabem la presentació amb unes escates de sal.