CAT
  • ESP
  • CAT
  • ENG
  • FRA

Raviolis de marisc amb salsa de gambes

Recepta Raviolis de marisc amb salsa de gambes

INGREDIENTS PER 4 A PERSONES:

Per al farcit:
Musclos: 16 u
Cues de gamba pelades: 20 u
Molla de vieira de pelegrí: 6 u grans
Grans d’all: 2 u
Porro: 2 u
Llet sencera: 500 ml
Farina: 3 cullerades
Làmines de pasta wonton: 24 u

 

Per a la salsa:
Els caps de les gambes que hem pelat per al farcit.
Tomàquets: 2 u mitjans
Porro: 1/2 u
Grans d’all: 2 u
Copa de conyac: 1 u
Fumet de peix: 1 vas
Oli d’oliva
Sal

 

PREPARACIÓ:

Per al farcit dels raviolis:

Posem els musclos en una cassola al foc amb una mica d’aigua perquè s’obrin i una vegada oberts els retirem del foc i els traiem la clova.

Piquem el porro i l’all ben petit i ho ofeguem foc lent amb una mica d’oli.

Una vegada tinguem les verdures ofegades, hi afegim les gambes i les vieires, prèviament tallades a trossets i ho deixem cuinar.

Tot seguit, hi afegim la carn de musclo picada i la llet, i ho deixem reduir. Una vegada reduït, hi afegim la farina i ho removem bé, a foc mig, perquè es cuini i es lligui el farcit.

Elaboració dels raviolis:

Farem servir 2 làmines de pasta wonton per elaborar cada ravioli. Per fer-ho, mullarem les vores de cada una i al centre hi col·locarem el farcit de marisc.

El següent pas serà col·locar l’altra làmina de pasta a sobre, de manera que ens coincideixi amb l’anterior i se’ns enganxi per la humitat de l’aigua. Repetirem aquesta mateixa operació fins a tenir elaborats tots els raviolis.

Els bullirem en aigua abundant. Reservem.

Per a la salsa:

En un cassó de mida mitjana, hi ofegarem el porro i l’all ben picats sense que agafin color.

Tot seguit, hi afegirem el tomàquet triturat i el deixarem coure. És el moment d’afegir-hi els caps i les peles de les gambes i sofregir a foc alt. Hi afegim el conyac i ho flamegem. Hi agreguem el fumet de peix i ho deixem reduir.

Ho triturem tot, ho passem per un colador fi i ho lliguem amb una mica de maizena.

Per a l’emplatat:

Escalfem els raviolis i els salsem amb la salsa de gambes per sobre. Ho acabem decorant amb algun brot o germinat per a donar-li color.