CAT
  • ESP
  • CAT
  • ENG
  • FRA

Potatge de cigrons, espinacs i bacallà

Recepta Potatge de cigrons, espinacs i bacallà

INGREDIENTS PER 10 A PERSONES:

1kg de cigrons
1kg de bacallà dessalat
1kg d’espinacs frescos
5 cebes
8 dents d’all
5 ous
5 llesques de pa
3 cullerades de postres de pebre vermell
3 fulles de llorer
Oli d’oliva verge extra
Sal al gust

 

PREPARACIÓ:

Comencem posant en remull els cigrons secs amb aigua freda, li afegim una cullerada de postres de bicarbonat i els deixem durant un mínim de 12 hores.

Un cop passat aquest temps, els bullim partint d’aigua freda, amb el llorer durant 1.30h aproximadament i reservem.

Sofregim en una cassola l’all laminat i la ceba, prèviament picada. Un cop fregida a foc lent, retirem del foc i quan es temperi, li afegim la cullerada de pebre vermell i reservem.

Cuinem l’ou en un cassó partint d’aigua freda uns 12 minuts aproximadament i reservem.

Passem a barrejar tots els ingredients. Primer posarem de nou el sofregit al foc i, un cop calent, li anirem afegint els espinacs. Ho ofegarem bé.

Un cop ofegats els espinacs, afegirem el bacallà dessalat i engrunat i deixarem que es cuini uns 3 minuts.

Seguidament, afegirem el caldo que hem guardat de la cocció dels cigrons (prèviament escalfat) i els cigrons.

Finalment, prepararem una picada amb la llesca de pa, prèviament sofregida amb oli i una dent d’all, i ho afegirem al bullit perquè agafi consistència.

Deixem coure 1 minut més i retirem del foc.

Servim ben calent amb l’ou bullit tallat per la meitat a sobre. Decorem al gust.