CAT
  • ESP
  • CAT
  • ENG
  • FRA

Pastís de moniato i xocolata

Recepta Pastís de moniato i xocolata

INGREDIENTS PER 4 A PERSONES:

Ous: 4 unitats
Sucre: 250g
Oli d’oliva: 80ml
Puré de moniato: 250g
Farina de rebosteria: 280g
Llevat en pols: 1 sobre
Llet sencera: 115ml
Cacau en pols : 60g
Sucre de llustre

 

PREPARACIÓ:

Farem un pa de pessic de dos colors.

Per a la cocció del moniato: El pelem, el tallem i el coem al forn a 180º fins que quedi tou. Tot seguit, el triturarem ben fi i el reservem.

Per a l’elaboració del pa de pessic: Barregem en un bol de pastisseria els ous i el sucre i amb l’ajuda d’una batedora ho muntem fins que dupliqui el seu volum.

Tot seguit, i amb molta cura, hi afegim el puré de moniato (fred) amb moviments envoltants. És el moment d’afegir-hi la farina i el llevat en pols, per això, l’haurem tamisat amb anterioritat i l’hi afegirem a poc a poc i amb moviments envoltants.

Separarem la massa en dues parts (una part del 40%) i, a aquesta, hi afegirem la xocolata en pols i la llet. Barregem bé fins que quedi una mescla uniforme.

Aboquem la massa de cacau a la part inferior del motlle untat prèviament amb mantega i ho deixem reposar dos minuts.

A continuació, hi aboquem el 60% de la massa restant. Ara, amb l’ajuda d’una cullerot, removem de baix a dalt per mesclar les dues masses d’una manera no uniforme.

Finalment, ho posem al forn prèviament escalfat a 180º, uns 40 min, fins que ho punxem amb un escuradents llarg i veiem que surten nets.

Emplatat i presentació: Podem acabar-ho cobrint parcialment el pa de pessic amb xocolata calenta i empolvorant-t’ho amb sucre de llustre.