CAT
  • ESP
  • CAT
  • ENG
  • FRA

La tapa perfecta amb productes Gourmet

Recepta La tapa perfecta amb productes Gourmet

INGREDIENTS:

25cl de cervesa Shandy Cruzcampo
100g de calamar Gourmet Romana
30g de maionesa Gourmet

 

PREPARACIÓ:

Com preparem els calamars a la romana?

Si comprem el calamar fresc, primer cal netejar-lo del tot.

Per atorgar-li una major intensitat, immediatament després prepararem un marinat. Espremem el suc d’una llimona, hi afegim una mica d’oli d’oliva i una fulla de llorer. Aleshores hi dipositem les anelles del calamar i les hi deixem durant uns 30 minuts.

Ja podem començar a preparar l’empanat. Separem els rovell de les clares i, tot seguit, els barregem amb la farina. Així aconseguirem, d’una banda, que els nostres calamars tinguin aquell color tan característic i, de l’altra, els donarem un punt més cruixent.

Afegim la llet perquè la massa de l’empanat tingui una textura més fina i líquida. Batem les clares fins arribar a punt de neu i, aleshores, les unim a la resta d’ingredients. Així aconseguim que l’arrebossat sigui lleuger i esponjós.

Traiem els calamars, ja marinats, i els deixem sobre paper de cuina absorbent per eliminar l’excés de líquid. Mentre reposen, posem oli a la paella i l’escalfem. Cal que l’oli arribi a una temperatura alta. Quan ja estigui ben calent, hi anirem afegint les peces de calamar després d’haver-les arrebossat bé.

Atenció! Si posem massa quantitat de calamar, l’oli es refredarà. I si l’oli es queda fred, l’arrebossat no s’enganxarà al calamar.

Quan els calamars estiguin ben dauradets els traiem, eliminem bé l’excés d’oli i ja els podem servir.

Els podem acompanyar amb una mica de maionesa.