CAT
  • ESP
  • CAT
  • ENG
  • FRA

Gaspatxo de coriandre i melva

Recepta Gaspatxo de coriandre i melva

INGREDIENTS PER A 10 PERSONES:

Pebrot vermell: 150g
Pebrot verd: 150g
Ceba: 200g
Tomàquet: 250g
Tronc de melva canutera en oli OVE (oli d’oliva verge extra): 10u
Coriandre: 50g
Aigua: 625g
Oli d’OVE (oli d’oliva verge extra): 250g
Vinagre de Xerès: 75g
Pa dur: 125g
Sal fina: 50g
Alls: 2 grans i mig

 

ELABORACIÓ:

Comencem posant el pa dur en remull.

En un got de barreges, batedora americana o robot de cuina, posem 125 grams d’oli d’OVE, 37,5 grams de vinagre, 25 grams de sal fina, l’all sense el nervi, el pa escorregut, el coriandre i l’aigua. Ho triturem el màxim possible fins que la barreja sigui fina i homogènia. Si no podem arribar a aquest punt, ho passarem per un colador ben fi. El resultat ho reservem en fred.

Mentre el gaspatxo s’està refredant, piquem el pebrot vermell, el pebrot verd, la ceba i escorrem la melva canutera.

Barregem les verdures i les amanim amb l’oli d’OVE, el vinagre i la sal.

Ho emplatem en una copa de còctel o en una copa de vi. Si no en tenim, podem utitzar un plat de sopa. Posem una cullerada de sopa generosa al fons del plat. Posem un tros de peix sobre la picada de verdures i acabem de presentar el plat quan el portem a taula, afegint-hi el gaspatxo de coriandre.