CAT
  • ESP
  • CAT
  • ENG
  • FRA

Crema de carbassa rostida amb bacallà confitat, all i olives

Recepta Crema de carbassa rostida amb bacallà confitat, all i olives

INGREDIENTS PER 4 A PERSONES:

Carabassa: 1 kg
Ceba: 2 unitats
Pastanagues: 3 unitats
Patates: 3 unitats  (varietat monalisa)
Oli: c/s
Sal: Al gust
Pebre negre: Un polsim
Brou de verdures: Fins a cobrir
Llom de bacallà: 200g
Oli d’oliva: 200cl
All: 3 grans
Brots d’all: Per posar a sobre de cada plat
Olives negres s/p: 50g

 

PREPARACIÓ:

Per a l’elaboració de la crema: Comencem pelant, tallant i cuinant la carbassa al forn. Retirem i reservem. En una cassola, escalfem les verdures prèviament pelades, rentades i tallades (és important que no agafin color). Hi afegim la carbassa, barregem i cobrim amb el brou de verdures. Deixem bullir 10 minuts, ho triturem, ho passem per un colador fi i reservem.

Per a l’elaboració del bacallà: En un cassó hi posem el bacallà, els grans d’all aixafats i ho cobrim d’oli. Confitem a una temperatura no superior a 60º. Reservem.

Per a les olives: Les introduïm al forn a 180º fins que quedin seques. Esperem que es refredin i les triturem bé per aconseguir una pols d’olives. 

Emplatatat: En un plat soper, hi posem a la base una bona quantitat de crema de carbassa ben calent. Tallem el bacallà i el repartim homogèniament a cada plat. I, finalment, decorem amb els brots d’all i la pols d’olives.