CAT
  • ESP
  • CAT
  • ENG
  • FRA

Bunyols de bacallà

Recepta Bunyols de bacallà

INGREDIENTS PER 10 A PERSONES:

1kg d’engrunes de bacallà dessalat
2 cebes mitjanes
500g de farina de blat
6 ous grans
300g de mantega
600ml d’aigua
4 cullerades de llevat
Oli d’oliva suau
Julivert picat
Sal al gust

 

PREPARACIÓ:

Piquem la ceba a la brunoise i la fregim a foc lent en un cassó amb oli d’oliva suau.

Escaldem les engrunes del bacallà, i un cop escorregut, ho afegim a la ceba fregida a foc lent i barregem bé.

Afegim també el julivert picat i reservem.

En un altre cassó, portem a ebullició l’aigua amb la mantega.

Just quan comenci l’ebullició, ho retirem del foc i li afegim d’una vegada la barreja de farina i llevat. Barregem molt bé.

Seguidament, ho col·loquem de nou al foc i, amb l’ajuda d’una espàtula, ho anem coent a foc mitjà fins que es faci una massa homogènia (veurem que deixa d’enganxar-se).

Ja retirat del foc, i temperat, anem afegint els ous un a un, barrejant molt bé abans d’afegir el següent.

Un cop tot barrejat, afegim l’elaboració ja feta de la ceba i el bacallà. Barregem bé, rectifiquem de sal i deixem reposar uns 20 minuts mínim.

Finalment, farem els bunyols amb l’ajuda de dues culleres soperes.

Els fregim amb oli abundant i calent, vigilant que quedin cruixents i calents per dintre.