CAT

Arròs caldós amb gambes

receta Arròs caldós amb gambes

INGREDIENTS - 4 PERSONES

 

13700 ceba sofregida 2 cullerades soperes

8398 tomàquet natural triturat 200cl.

47481 Nyora seca 1 u.

88404 Gamba llagostinera 20/30 E/K

212250 Brou Concentrat Gallina Blanca Peix 150cl

Aigua 1050cl.

33105 Arròs extra 400gr.

81572 OOVE 100 cl.

una mica de sal

pebre mòlt al gust

Julivert fresc 

 

 

 

PREPARACIÓ

 

Començarem amb les gambes. En una paella, rossegem les gambes amb una mica d'oli d'oliva i salpebrem. Reservem.

En el mateix oli hi afegim la nyora oberta per la meitat i sense llavors, la ceba (depèn de la zona no s’hi posa ceba, va a gustos), i tomàquet.

En un bol, pica els caps de les gambes, aconseguint així que deixin anar tot el corall. Escalfem el brou de peix concentrat afegint-li aigua. Hi afegim el suc de les gambes, conservant-lo calent.

És el torn de l'arròs. L’afegim a la cassola del sofregit i deixem que agafi color. A continuació, hi afegim el brou de peix i, quan l'arròs estigui gairebé llest, hi afegim les parts del llamàntol. Ho cuinem uns minuts més i ho deixem reposar.

Tallem el julivert i li posem a l'hora de servir.