CAT
  • ESP
  • CAT
  • ENG
  • FRA

Amanida de codony i formatge fresc

Recepta Amanida de codony i formatge fresc

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

PER AL CODONY:

Aigua: 400 ml
Sucre: 300 g
Pebre negre en gra: 15 g
Pela de taronja: 4 tires
Fulles de llorer: 2
Suc de mitja llimona
Codonys mitjans: 2
Mostassa en gra: 1 cullerada
Vi negre: 200 ml
Oli d’oliva: 4 cullerades
Vinagre de sidra: 2 cullerades

 

PER A L'AMANIDA:

Fulles d’amanida variada: 80 g
Formatge fresc: 120 g
Festucs torrats: 50 g
Sal

 

 

PREPARACIÓ:

Per a la cocció del codony: en una cassola mitjana hi posem l’aigua, el sucre, els grans de pebre, la pela de taronja, les fulles de llorer, el suc de llimona i el vi negre. Ho escalfem fins que es dissolgui el sucre.

Tot seguit pelem els codonys, els hi traiem el cor i els tallem a trossos. Llavors els introduïm a la cassola i ho deixem coure a foc lent durant aproximadament 1:30h (l’olla ha d’estar ben tapada).

Per a la salsa: barregem la mostassa en gra, el vinagre, l’oli i 4 cullerades del suc de la cocció, i hi posem una mica de sal i pebre. Barregem i reservem.

Emplatat: finalment, repartirem les fulles d’amanida en 4 plats, els hi afegirem a parts iguals el formatge fresc tallat, els trossos de codony, els festucs i ho acabarem amanint amb la salsa.