CAT
  • ESP
  • CAT
  • ENG
  • FRA

Albergínies amb salsa de iogurt

Recepta Albergínies amb salsa de iogurt

INGREDIENTS PER 4 PERSONES:

PER A LES ALBERGÍNIES:

Albergínies grans: 4
Oli d’oliva: 80 ml
Magrana: 1
Fulles de farigola: 2 cullerades
Mescla zaatar: 1 cullerada

 

PER A LA SALSA:

Sèrum de mantega: 150 ml
Iogurt grec: 120 g
Oli d’oliva: 1 cullerada petita
Gra d’all triturat: 1
Sal: un polsim

 

 

PREPARACIÓ:

Netegem i tallem les albergínies per la meitat i verticalment hi fem incisions sense arribar a tallar la pell. 

Llavors les posem en una safata de forn i les amanim amb oli, sal, les fulles fresques de farigola i el pebre.

Preescalfem el forn a uns 200º, hi introduïm les albergínies i les cuinem durant aproximadament 35/40 minuts.

Elaborem la salsa mentre les albergínies estan al forn. Barregem tots els ingredients fins que aconseguim una mescla homogènia (la guardem en fred).

És el moment de pelar la magrana: la pelarem i en guardarem la grana.

Finalment, posarem les albergínies a la base del plat, les cobrirem amb la salsa, hi posarem la grana a sobre, les fulles de farigola fresca i ho acabarem amanint amb oli d’oliva verge extra.