CAT

Cocteleria Gros Mercat: licors a l'engròs

  • Productes

    Coctelería

     

Els orígens de la cocteleria
 

Moltes teories els situen al S. XVI, en una ordre benedictina que elaborava beuratges a base d’alcohol i herbes amb finalitats medicinals. Per a d’altres, els còctels no van ser inventats fins al S.XIX, quan Antoine Peychaud a Nova Orleans barreja conyac, sucre, espècies i hi va afegir un toc amargant.


El que sí sabem del cert és que un dels períodes de més creativitat al món de la cocteleria fou entre 1920 i 1933, anys de vigència de la Llei Seca a Estats Units. Per evitar ser descoberts pels agents de policia que inspeccionaven els bars, els bartender van començar a barrejar l’alcohol amb sucs. D’aquesta època ens han arribat còctels com el Tom Collins, el Sidecar o el Whisky Sour.

Els nostres licors
Nuestros vinos forman parte de Denominaciones de Origen tan conocidas como por ejemplo el Penedés, Rioja, Ribera del Duero, Priorato, Montsant y Terra Alta.
  • Rom

    Destil·lat de melassa i/o el suc fermentat de la canya de sucre. Pot arribar a tenir 80º d’alcohol, que es rebaixen posteriorment amb aigua destil·lada. 

    Tot rom passa per un procés de destil·lació, però es pot embotellar sense envellir (blanc) o ben envellit en bótes de roure. 

     

    Amb el pas del temps guanya complexitat, gustos i aromes a cacau, vainilla, caramel…

  • Ginebra

    La ginebra és un destil·lat de matèria primera agrícola (cereals, raïm…) rectificat amb suc de ginebró (el fruit del ginebre) i aromatitzat amb herbes i plantes que li atorguen una fragància i aroma característic.

  • Vodka

    Destil·lat de matèria primera agrícola com patata, blat o raïm, no té gust afegit, ja que només es barreja amb aigua. En el seu procés de destil·lat es purifica i s’eliminen totes les olors i gustos per quedar-se, únicament, amb la olor i el gust a alcohol.

     

    Abans de la Segona Guerra Mundial, el vodka era un producte consumit únicament a Rússia, Polònia, Ucraïna, Països eslaus i bàltics. Fou després del conflicte bèl·lic que la producció es va generalitzar.

  • Whisky

    Destil·lat de cereals com civada, blat, sègol i/o blat de moro.

    La qualitat del whisky la dicta el tipus de gra, la puresa de la barreja i el temps que aquest envelleixi en bóta. Els ingredients necessaris per a destil·lar el whisky són: el gra, el llevat, l’aigua, la torba i la fusta en la que s’envelleix.

Refrescos

És fonamental tenir en compte els diferents matisos i aromes de cada refresc si volem obtenir els millors resultats.

Una de les regles principals a l’hora de fer un còctel a base de refrescos es que, si el refresc té gas, s’ha d’afegir sempre al final i directament sobre el got o copa. Així, aconseguirem el millor resultat per a servir el nostre còctel.

Estris

Per a preparar un bon còctel has d’estar ben preparat i disposar dels estris necessaris per aconseguir el còctel perfecte.  

Alguns dels estris bàsics són el got de barrejar, el got de mesurar, el filtre per colar, la cullereta de bar, la mà de morter, la batedora, la glaçonera, l’espremedor... Amb els estris bàsics de cocteleria, ja estàs preparat per a fer còctels perfectes!

Els botànics

La varietat de botànics que hi ha al mercat és molt àmplia. Cadascun d’aquests li dóna un toc a cada tipus de còctel que fa que el resultat sigui molt diferent segons els que fem servir.

Els utilitzem per donar aquell toc distintiu a les nostres copes, per crear nous gustos i sensacions. Condimenten de forma natural qualsevol còctel, proporcionant-li un aroma, gust i color únics.

Els còctels
Prepara combinados vistosos y originales para sorprender.
  • GIN-TÒNIC

    Per a preparar un gin-tònic barregem, en primer lloc, la tònica amb la ginebra. Després afegim pell de llimona o llima.

     

    Ingredients:

    • 1/3 ginebra
    • 2/3 tònica
    • gel
    • pell de llimona o llima

     

  • DAIQUIRI

    Per a preparar un daiquiri només cal que aboquem tots els ingredients dins d’una coctelera amb gel i sacsejar-ho bé perquè es refredi. Ho servirem en una copa de còctel.  

     

    Ingredients:

    • 5 cl de rom blanc
    • 2,5 cl de suc de llima acabat d’esprémer
    • 1,5 cl de sucre líquid o dues cullerades rases de sucre.

     

  • MANHATTAN

    Per a preparar un Manhattan abocarem tots els ingredients dins el got de fer barreges, ho refredarem fent girar els glaçons i el servirem en una copa.

     

    Ingredients:

    • 5 cl de whisky
    • 2 cl de vermut vermell
    • 2 gotes d’angostura

     

     

  • COSMOPOLITAN

    Per a preparar un Cosmopolitan afegim gel picat a la coctelera i, després, els ingredients. Tapem la coctelera i ho barregem tot durant 15 segons. Servim el còctel en copa ampla i la decorem amb una rodanxa de taronja.

     

    Ingredients:

    • 1,5 cl de cointreau
    • 4 cl de vodka
    • 1,5 cl de suc de llima
    • 3 cl de suc de nabius